Lyhytelokuvakooste:
Kotimaiset elokuvantekijät

Pyrimme sisällyttämään uudet suomalaiset HLBTIQ-elokuvat ohjelmistoomme aina kun niitä on saatavana. Tänä vuonna olemme iloisia voidessamme tuoda teille kokonaisen koosteen suomalaisten elokuvatekijöiden töitä viime vuosilta!

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, su 30.10. klo 15.00
Helsinki, su 20.11. klo 15.00
Oulu, su 11.12. klo 18.30

Kieli:
useita

Tekstitys:
suomi
englanti


Karkuriparta

Camilla Roos
Suomi 2014 / 7 min

Lyhytelokuva Heidi Lunabban taideprojektista Studio Vilgefortis, joka haastaa opitut sukupuolinormit leikkisällä tavalla.

Vilgefortis on katolinen pyhimys, joka 1400-luvulla pyysi Jumalalta, että välttäisi pakkoavioliiton. Hänen rukouksiinsa vastattiin siten, että hän sai parran – mutta joutui sitten isänsä ristiinnaulitsemaksi.


Vasta nyt olen Amanda

Anni Happonen
Suomi 2015 / 19 min

Kun yli kolmekymmentä vuotta kaapissa elänyt transnainen Amanda matkustaa Vaasaan kohtaamaan tyttärensä Eveliinan, syntyy koskettava tarina isän ja tyttären suhteesta toisiinsa. Miten Amandan rooli on perheessä muuttunut, kun isänä, veljenä ja poikana tunnettu perheenjäsen paljastikin muutama vuosi sitten olevansa sisältään nainen?

Vasta nyt olen Amanda -dokumentti on puhutteleva kertomus transsukupuolisen henkilön elämästä, hänen sisällään kiemurrelleesta salaisuudesta ja lopullisesta vapautumisesta.


Betty

Kristiina Kello
Iso-Britannia 2015 / 8 min

Vanha nainen katselee ohi lipuvaa elämää, muistoihin unohtuneena ja kukkia hoitaen. Eräänä päivänä hän huomaa lehti-ilmoituksen, joka palauttaa muistot kipeästi pintaan.


Muutto

Maija Hirvonen
Suomi 2016 / 19 min

Runoilija Mirkka Rekola valmistautuu lähtöön.


Candy Cravings

Saara Lamberg
Suomi & Australia 2013 / 7 min

Monilla on lihan himo, mutta Candylle se aiheuttaa ylitsepääsemättömiä ongelmia ihmissuhteissa.


Se on vaan koko maailma

Jaana Pirskanen
Suomi 2015 / 23 min

Elokuva näkyväksi tulemisesta, sukupuolesta ja rohkeudesta. Kolme nuorta aikuista keskustelee siitä, millaista on kun oma keho ja sukupuoli ovat ristiriidassa keskenään.


The Contract

Chrzu
Suomi 2015 / 7 min

Drag queen Carlotta Mooren valkokangasdebyytti on lähiökomedia, jossa on kiertävä uskovainen ovella, koira kierroksilla sekä liipasinsormi herkillä.


Rakastuneita naisia

Eeva Putro
Suomi 2014 / 7 min

Eeva Putron elokuva Rakastuneita naisia kertoo sukupuolen moninaisuudesta, eri tavoista olla nainen sekä ennen kaikkea rakkaudesta.


Koko maailma nai

Olga Hario
Suomi 2014 / 7 min

"Mikä se juttu seksissä oikein on?". Kokeellinen lyhytdokumentti aseksuaalisuudesta.