Tangerine

Komedia, draama
2015, USA
Ohj. Sean Baker
88 min
Ikäraja: 16

Jouluaatto on saapunut Hollywoodiin, tuoden mukanaan myös Sin-Deen. Vietettyään 28 päivää putkassa, Sin-Dee kuulee kerrottavan huhun, ettei hänen parittajana elantonsa ansaitseva poikaystävänsä ole ollut täysin uskollinen häkkireissun aikana. Seksityöläinen Sin-Dee ja hänen hyvä ystävänsä Alexandra, lähtevät selvittämään tämän skandaalinkäryisen huhun todenmukaisuutta, samalla aloittaen todellisen seikkailun Tinseltownin kujilla. Yhdessä rääväsuiset ystävykset vyöryvät paikallisesta juottolasta toiseen, tuoden hämmennystä ja kaaosta ympärilleen.

Tangerinen tarina vyöryy eteenpäin varmasti, energisten näyttelijäsuoritusten saattelemana. Voimakkaiden, räväköiden hahmojen ja Los Angelesin teennäisyyden alta löytyy katkeransuloinen tarina, jonka hahmojen välillä on todellista ystävyyttä, hellyyttä ja herkkyyttä. Nämä inhimillisyyden herkemmät puolet tasapainottavat elokuvaa ja antavat sille hieman pehmeämmän vaikutelman kuin katsoja ehkä tarinan aluksi olisi osannut kuvitella.

Katsoja nauttii varmasti Rodriguezin ja Taylorin näyttelijäntyöstä, heidän välisestään saumattomasta kemiasta ja hyvästä komendiantajusta. Hetkittäin elokuva tarjoaa huutonaurujen ohella myös koskettavia, melankolisiakin hetkiä, jotka antavat komedialle syvyyttä ja aitoutta, luoden tarinasta aidomman kuvauksen kahden ystävyksen syvästä suhteesta. Tangerine onkin täydellinen elokuva nautittavaksi hyvän ystävän kanssa!

Elokuvan kotisivu

Tuovi L. Suulas

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, la 29.10. klo 17.00
Helsinki, la 19.11. klo 17.00

Kieli:
englanti, armenia

Tekstitys:
suomi