Stories of Our Lives

Draama
2014, Kenia/Etelä-Afrikka
Ohj. Jim Chuchu
61 min
Ikäraja: 16

Stories of Our Lives on kenialaisen taidekollektiivin The Nest Collectiven kaunis ja vaikuttava elokuva. Kenian lain mukaan samaa sukupuolta olevien välinen seksi on rikos ja siitä voidaan tuomita jopa 14 vuodeksi vankeuteen. Tässä vihamielisessä ympäristössä taideryhmä kiersi maata ja tallensi ihmisten homoseksuaalisia kokemuksia. Kollektiivi halusi antaa äänen näille vaietuille tarinoille ja teki niistä 5 pohdiskelevaa lyhytelokuvaa, jotka muodostavat koskettavan kokonaisuuden. Se on harvinainen todistajanlausunto queer-elämästä Keniassa.

Elokuvassa käytetään särmikästä ja vaikuttavaa mustavalkokuvaa, jota usein säestää unenomainen, epätodellinen ääniraita. Kerrontaa tauottavat välillä taiteelliset pysäytyskuvat. Elokuva antaa itselleen aikaa. Kun näyttelijät puhuvat suoraan kameralle, muodostuu haastava ilmapiiri, jossa kapea ja rajoittava kuvakulma korostaa hahmojen tukahduttavaa elämäntilannetta.

Stories of Our Lives on ainutlaatuinen helmi, joka antaa katsojalle mahdollisuuden kurkistaa homoseksuaaliseen elämään Keniassa, sen parhaimpiin ja pahimpiin hetkiin, kaikkine pelkoineen ja toiveineen. Pehmeä ja ajoittain unenomainen visuaalinen tyyli tekee rankoista ja rajoittavista olosuhteista siedettävämpiä lähestyä.

Rakasta ketä haluat.

Elokuvan kotisivu

Birgit Coufal

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, la 29.10. klo 15.00
Helsinki, la 19.11. klo 15.00
Tampere, pe 4.11. klo 21.00

Kieli:
englanti, swahili

Tekstitys:
suomi