Querelle

Draama
1982, Länsi-Saksa/Ranska
Ohj. Rainer Werner Fassbinder
108 min
Ikäraja: 16

Ranskalaisessa Brestin satamakaupungissa sijaitseva Feria on baari ja bordelli, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Ja siellähän tapahtuu; Querellen juonikuviot vetävät vertoja useimmille saippuaoopperoille. Tarinan pääosassa on nuori ja komea merimies Querelle, joka tutustuu homoseksiin Feriassa ja löytää aivan uuden fyysisten seikkailujen maailman.

Mukaan tarinaan liittyy Ferian omistajapariskunta, muita merimiehiä, rakennustyömiehiä ja paikallinen poliisikapteeni. Lisäksi Querelle joutuu vihdoin kohtaamaan homoeroottisen viha-rakkaussuhteensa veljensä kanssa. Pääasiassa miespuolisten hahmojen motiiveja ovat hekuma, halu ja intohimo. Mutta oman osansa vaativat myös murha, itsekkyys ja petos.

Elokuva perustuu Jean Genet'in vuonna 1947 julkaistuun romaaniin "Querelle de Brest". Sen pohjalta saksalainen ohjaaja Rainer Werner Fassbinder loi vaikuttavan visuaalisen maailman, jonka konnat ja rakastajat olisivat kuin kotonaan myös Tom of Finlandin kuvituksessa. Kapinallinen Fassbinder oli itse biseksuaali ja hän eli tapahtumarikkaan ja kiistellyn elämän, joka heijastuu Querelleen. Ikävä kyllä hän kuoli huumeiden yliannostukseen ennen kuin elokuva sai ensi-iltansa 1982.

IMDB

Birgit Coufal

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, pe 28.10. klo 21.00
Helsinki, pe 18.11. klo 20.00

Kieli:
englanti

Tekstitys:
suomi