Desire Will Set You Free

Draama, komedia
2015, Saksa
Ohj. Yony Leyser
92 min
Ikäraja: 16

Desire Will Set You Free on elokuva, jota kuvaa parhaiten adjektiivi seksikäs. Berliiniin saapuu ympäri maailmaa hengailemaan estottomia, lahjakkaita ja boheemeja nuoria, joiden asuista ei puutu näyttävyyttä. Parit vaihtuvat yhtä tiuhaan kuin hiustenväri.

Pääosissa olevat näyttelijät kertovat todellisen tarinansa! Amerikkalaisella kirjailijalla Ezralla (Yony Leyser on myös elokuvan ohjaaja) on israelilaiset ja palestiinalaiset sukujuuret, eikä arabikulttuurissa homoutta katsota hyvällä. Ezra kuitenkin ihastuu homoklubilla venäläiseen Sashaan (Tim-Fabian Hoffmann esittää itseään). Sasha tavoittelee taiteilijan uraa mutta työskentelee prostituoituna.

He lähtevät hedonistiselle seikkailulle juhlista toisiin. Samalla he tutustuvat kaupungin queer-piireihin ja Berliinin historiallisiin maisemiin. Seuratessaan intohimojaan Sasha alkaa löytää todellisen identiteettinsä.

Tärkeässä roolissa on Ezran ystävä, biseksuaali Cathrine (Chloé Griffin esittää itseään). Coolilla Cathrinella on avoin suhde tyttöystävänsä kanssa.

Romanttinen draamaelokuva tarkastelee maahanmuuttajien elämää Berliinissä maustettuna runsaalla määrällä huumoria. Moni Berliinissä asuva kuuluisuus esittää elokuvassa itseään, kuten punk-laulaja Nina Hagen, muusikot Peaches ja Rummelsnuff sekä taiteilijat Eva & Adele.

Elokuvan kotisivu

Elisa Helenius

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, la 29.10. klo 19.00
Helsinki, la 19.11. klo 19.00
Oulu, la 10.12. klo 17.00

Kieli:
englanti, saksa, arabia, heprea

Tekstitys:
suomi