In the Turn

Dokumentti
2014, USA/Kanada
Ohj. Erica Tremblay
90 min
Ikäraja: 7

In the Turn on luokiteltu dokumentiksi, mutta se on myös paljon muuta! Alussa tapaamme 10-vuotiaan transtyttö Crystalin, ja asiat näyttävät synkiltä. Vaikka äiti on Crystalin vankkana tukena, he joutuvat kohtaavat nöyryytystä ja syrjintää pienessä Kanadalaisessa kotikaupungissaan. Elokuvan tunnelma kuitenkin muuttuu nopeasti, kun parivaljakko tutustuu kansainväliseen roller derby -queer-kollektiiviin Vagina Regimeen. Vihdoinkin Crystal saa tukea myös perheen ulkopuolelta. Ja varsin vauhdikasta sellaista!

Vagina Regimen jäsenillä on meno päällä niin rullaluistimilla kuin arkielämässäkin, vaikka he ovatkin kaikki aika kaukana “normistandardeista”. He haastavat kaikki määritelmät seksin, sukupuolen, romantiikan ja identiteetin suhteen. Elokuvassa tutustutaan joihinkin tämän erityisen HLBTIQ-yhteisön jäseniin, sekä heidän elämiinsä. Herkkyyttä ei heistä puutu, mutta siitä huolimatta he loistavat ylpeyttä, iloa ja itseluottamusta. Voit olla kuka haluat ja se on ihan ok!

Tämä yksinkertainen, mutta vaikuttava viesti välittyy voimakkaana elokuvassa ja osuu suoraan sydämeen. Elokuvan lopussa Crystalin itsetunto saa valtaisan vahvistuksen roller derby -harjoitusleirillä, jonka upea Vagine Regime -yhteisö on tuellaan tehnyt mahdolliseksi.

Elokuvan kotisivu

Birgit Coufal

Esitystiedot

Esitysajat:
Turku, la 29.10. klo 11.30
Helsinki, la 19.11. klo 11.30

Kieli:
englanti

Tekstitys:
suomi